Hayvancılık Kredisi Faiz Hesaplama – Gereken Belgeler Nelerdir?
Türkiye’deki hayvancılığın desteklenmesi ve geliştirilmesi için hayata geçirilen kredi desteği, pek çok açıdan kişilere fayda sağlıyor. Doğrudan satın alım, bakım, yaşam ve buna benzer etkenler adına harcanan para adına destek alınması gerekebiliyor. Artan fiyatlar sonucu olası bir sorunda zor durum ile karşı karşıya kalabilen çiftçiler ve hayvancılık ile uğraşanlar, buna uygun bir adım atmak zorunda kalıyor. Bu noktada ise banka kredileri devreye girerek maddi zorluğun aşılmasında büyük oranda kolaylık yaratıyor. Üstelik düşük faiz oranları ve geniş ödeme planı gibi özellikler neticesinde hayvancılık kredisi çekmek cazip bir hale geliyor.
Ülke ekonomisindeki yeri oldukça büyük olan hayvancılık, hem Türkiye içinde hem de ülke dışında gelirin artmasını destekliyor. İthal et satışlarındaki sayının düşürülmesinde önemli bir paya sahip olan yerli hayvancılık için mümkün olduğunca destek sunulması gerekiyor. Hayvancılık kredisi imkanları ise bahsi geçen destek noktasında devreye giriyor. Maddi zorluk yaşayan veya hayvanlarının bakımını yaparken gündelik yaşamının etkilenmesi ile karşı karşıya kalan kişiler, büyük bir maddi desteğe ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu konuda danışabileceğiniz bankalar bulunuyor. Size en yakın şubeye giderek hayvancılık kredisi konusunda daha fazla bilgi edinebileceğiniz gibi şu anda kabul gören ortalama faiz oranları neticesinde nasıl bir ödeme planı ile karşılaşacağınızı da görebilirsiniz.
Örneğin 50.000 TL değerinde bir kredi çekmek istiyorsanız Bu noktada Ziraat Bankası gibi önemli bankalar, ortalama %0,41 oranında faiz sunuyor. Bu doğrultuda 50.000 TL krediyi 48 ayda geri ödeyecek şekilde çekmeniz halinde aylık olarak yaklaşık 1170 TL ödemeniz gerekecektir. Çekmek istediğiniz kredi miktarı ve ödeme planınız dahilindeki vade sayısı düştükçe elbette daha düşük bir faiz miktarı ile karşılaşmanız mümkün hale gelecektir.
Hayvancılık kredisi faiz hesaplama işlemlerinde her ne kadar %0,41 oranını temel alabilecek olsanız da net bir faiz oranı ile karşılaşmak için şubeye danışmanız gerekebilir. Bunun haricinde eğer bu oranı temel olarak alırsanız 100.000 TL çekmek istediğiniz takdirde 48 ay vadeli ödeme planında aylık yaklaşık 2,344 TL ödemeniz gerekecek. Yani 12.000 TL fazladan ödeme yapmanız isteniyor.
Eğer bankaların sunmakta oldukları hayvancılık kredisi avantajlarından faydalanmak istiyorsanız öncelikle çiftçi sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Hali hazırda sisteme kaydınız bulunuyor ise kredi notunuzun yeterli miktarda olması önem teşkil ediyor. Diğer kredi türlerinde olduğu gibi hayvancılık kredisinde de bankalar ile olan daha önceki çalışmalarınız önemlidir.
Ödemelerinizi düzenli yapan biriyseniz ve aynı zamanda alacağınız krediyi geri ödeyebilecek düzeyde çalışmalarınız bulunuyor ise pekala kredi çekebilirsiniz. Başvurusu esnasında eğer varsa gelir belgenizi yanınızda getirebilirsiniz. Size en yakın şubeye gitmeniz halinde bireysel müşteri temsilcisi ile görüşmeniz ve hayvancılık kredisi çekmek istediğinizi belirtmeniz yeterlidir.